Followers

Google+ Followers

Wednesday, November 28, 2012

20.11.2012


Послание на Галактическата федерация на Светлината и на Духовната Йерархия чрез Шелдън Найдъл - 20 ноември 2012 г.
 
9 Muluc, 17 Xul, 9 Eb

Здравейте! Ние идваме отново с новини за това, което се случва във вашия свят. Като част от нашата по-директна намеса в земните дела, ние молим нашите съюзници да започнат период на мълчание, за да се предотврати разпространение на информация за завършването на различните проекти, които ние наблюдаваме, и продължителността на това мълчание не може да се обсъжда.
Ние искаме да изясним, защо се случва това. Различните контролирани от кабала правителства използват свои комуникационни технологии, за да шпионират тези проекти и ние сме принудени отвреме навреме да даваме на техните спътници и на другите екзотични подслушвателни устройства ключова дезинформация. Тези погрешни данни се поддържат с информация от агентите на нашите съюзни организации и служат за отвличане на вниманието на тъмните сили.
Нашата главна цел тук се състои в това, да объркаме и да направим безполезни множеството проверки и баланси, които използват тъмните правителства, за да проверят тези данни. Тази операция точно сега започна и ще работи на много по-високо ниво в близко бъдеще. Ние смятаме да защитим нашите съюзници от по-нататъшен саботаж от страна на различните тъмни правителства.

Завършването на някои основни проекти е жизнено важно за успеха на следващите стъпки, които съставляват нашата роля в подготовката за успешния първи контакт с вас. Нашият персонал от информатори засили контрола над операциите, които се планират за изпълнение, и нашите свещени съюзници потвърдиха верността си към техния дълг.товката на успешния първи контакт с вас. онни технологии, за да шпионират тези п
Тази промяна на съзнанието, през която вие преминавате, достига някои много ключови моменти, които ще ви подготвят за масовата пренастройка, която ще се състои към края на тази грегорианска година. Както сме споменавали по-рано, ние подготвяме редица изненади за тъмните сили, които ще обсъдим с вас само след като те се случат.
Ние смятаме да неутрализираме редица контрамерки, които тъмните сили предприеха. Когато техните проекти достигнат определена точка, ние можем да използваме енергиите, създадени от тези негативни авантюри, срещу тях самите. Нашата цел е да облекчим нашите многочислени съюзници в свалянето на тъмните сили от властта и създаването на преходен период, който ще ви отведе в нова реалност.
Краят на вашата грегорианска година отдавна се използва от тъмните сили, за да се гарантира, че тяхната власт над вас остава силна. По този начин многочислените празници, които празнувате, всъщност са част от процеса, който се използва в течение на хилядолетия, за да укрепи техните собствени усилия по поддържане на техния глобален контрол. В същото време тези упражнения ще имат обратно действие, тъй като ще се използват, за да се отслабят сериозно веригите, които тъмните сили са ви наложили. Ние смятаме определено да разкъсаме тези изкуствени вериги и да разчистим пътя за нови обичаи и празници, разработени да ви върнат свободата.
В тази нова обстановка тъмните сили ще бъдат разобличени и Светлината най-после ще може да използва нейните мощни начини, за да ви подготви да приемете физически чудесата на пълното съзнание! Детайлите на този въпрос изискват известна секретност сега, по причини, които споменахме по-горе, но можем да дадем общи обяснения за това, което правим. Важно е, че ние правим всичко, което можем, за да ви помогнем да съхраните вашите енергии на високо ниво и да поддържате тази великолепна работа, която вършите, за да си представите славната нова епоха, в която навлизате.
Винаги помнете, че за вас настъпва най-чудесното време във вашата история. Събитията се подготвят за проявление на това, което може да се появи пред вас много бързо. Тези неща наистина са специален дар, от вас за самите вас.
Иначе казано, ние просто сме вашите по-висши Аз. Вие и ние, всички сме свързани с чудесна Любов и Светлина, които са изградили тази вселена и са създали тази галактика. Ние просто сме свещени агенти на Светлината, които са минали през цялата галактика, за да ви освободят от робството на тъмнината, което продължи твърде дълго.
Вие сте нашите братя и сестри! Ние ви желаем само радостна и лека трансформация към пълното съзнание. Вашите Агартянски съседи също са свързани с вас и смятат да ви предоставят място и средства, за да се осигури успешно завършвана на това свещено Възнесение към пълното съзнание.
Времето за това дойде. Затова ние се движим напред на пълна скорост, за да видим, че тази свещена времева линия се реализира в съответствие с указа на Твореца. Това е свещен акт и оставащите стъпки трябва да бъдат изпълнени с радост и да завършат с грандиозен празник!
Намасте! Ние сме вашите Възнесени Майстори! Ние донесохме със себе си много добри новини! Нашите поддръжници започнаха някои специални действия, за които ние се съгласихме да говорим много малко. Преди хилядолетия на вашите общества беше наложен йерархичен модел, разработен от Анунаките. Те продължиха с този модел след всеки златен век, докато накрая установиха шаблон, който оттогава стана стандарт за всяка област на вашия свят. По този начин вие бяхте поставени в контролиран диапазон от възприятия, които формират модел на реалността, която вие считате за напълно “естествена”, не знаейки нищо друго. Всъщност, този масив от взаимно свързани представи беше разработен, за да се контролират повечето аспекти от вашето съществуване.
Ние от Светлината виждаме това като наш благословен дълг – да предложим друг модел на реалността, на основата на Божествената благодат и свещените пътища Небесни, и да разпространим тези добри новини, за да подготвим човечеството за неговото настъпващо преобразяване в напълно осъзнати Същества.
Това служене поколение след поколение сега ще донесе най-свещени плодове и ние желаем да похвалим и да благодарим на тези, които толкова самоотвержено и в богослужение дойдоха тук, за да помогнат на хората от повърхността на Майката Земя. Всеки от вас знае какво сте направили и как това помогна за това велико дело. Огромен прилив от Светлина се разпространява по планетата и имената на всички вас са записани там.
Вашето служене позволява на Агартяните и на Галактическата федерация да ни даде ресурсите, най-после да преодолеем колосалното съпротивление, което оказват ежедневно тъмните сили и техните изглеждащи неизброими съюзници. Това, което се подготвя да се случи, ще измени, в божествено подходящото време, тази реалност по най-дълбок начин. Тъмните сили разбират какво трябва да се случи и въпреки това се отказват от всеопрощаващото спасение, което им предлагаме отново и отново. Те не си оставят никакъв избор, освен да страдат в пълна степен от възмездието, което ще се реализира от тези, които трябва да създадат новите служби от Светлина.

Задачата на тази нова реалност не е толкова съд, колкото да открие за човечеството на повърхността истината за много неща. Това ще доведе до съвършено нова система от убеждения и възгледи, които основно ще са в разрез с това, което се проповядваше толкова красноречиво и фалшиво от поддръжниците на тъмнината във всеки аспект от вашата философия и наука. Ние говорим това, за да ви подготвим за това, което настъпва, тъй като тези съобщения са предназначени да ви дадат представа за славната реалност на пълното съзнание.
Ние искаме да ви обърнем внимание на това, което ще бъде обявено от вашето ново управление, в това число провъзгласяването на нов договор между Създателя, Небето и вас. Този свещен договор ще се обсъжда открито, когато ни се разреши да се обръщаме към вас публично и в глобален мащаб. Това ще бъде последвано от много повече транслации, чиято тематика може да ви смути, защото тяхната цел е да обясни директно някои от главните заблуждения, които са ви били наложени.
Днес ние продължихме нашите съобщения за това, което се случва около вас, тъй като вашите духовни и космически семейства работят, за да ви избавят от ограниченото съзнание на робството, наложено ви преди почти 13 хиляди години. Тази свещена мисия ще бъде завършена с посвещение в Светлината!
Знайте, скъпи души, че безкрайните ресурси и несвършващото благоденствие на Небето действително ви принадлежат! Така е! Selamat Gajun! Selamat Ja! (на сириански: Бъдете Едно! Бъдете в Радост!)

Website: Planetary Activation Organization

Превод: Лусесита
Sunday, November 18, 2012

13.11.2012

Послание на Галактическата федерация на Светлината и на Духовната Йерархия чрез Шелдън Найдъл - 13 ноември 2012
 
2 Ik, 10 Xul, 9 Eb

Selamat Jarin! Ние идваме с някои интересни новини. В последно време засилването на юридическата дейност и редица съглашения, касаещи новото управление, подготвиха почвата за разрешение от нашите небесни съветници за окончателен преход към започване на проявлението на вашата нова реалност.

Тези, които управляваха вашия свят толкова дълго, продължават да водят своите владения към редица мащабни икономически и дипломатически бедствия. За нас това е признак за това, че е дошло време за по-сериозна намеса от наша страна.

За тази цел ние инструктирахме нашите групи от посредници, те да информират земните си колеги колко време остава, докато ние бъдем принудени обхватно да се заемем с вашата глобална ситуация, за да не се допусне крах. Вашите форми на управление и характеристиките на вашите икономически и финансови системи са в основата на вашите най-големи проблеми и е разбираемо, че тези сфери на дейност трябва да бъдат обновени срочно.

Европа се намира близо до точката на краха, който ще разруши почти изцяло Първата и Втората Световни икономики. Сега положението е такова, че няма отговор за тази перспектива, освен неизразима световна икономическа катастрофа. Това само потвърждава необходимостта от нашата директна намеса.

Ние сме дълбоко загрижени, защото времето, което се изисква за осъществяване на необходимите мерки, продължава да превишава предложените срокове. Нашият опит във вашия свят показва, че “неочакваните” проблеми винаги изплуват внезапно за забавяне на прогнозата на събитията, дадена за всички вас.

Споменаваме това само предвид на позитивните резултати, постигнати от нашите небесни съветници въпреки тези забавяния и ние разбираме тяхната мъдрост и разсъдителност. Все пак, сериозността на вашата обстановка сега изисква по-решителен подход. Вашият свят заслужава нещо по-добро.

Възложената ни цел е първи контакт с вас и има морални и правни предпоставки за това събитие, за които ние носим отговорност. Ние не идваме да отнемем вашите права, а да помогнем за вашето връщане към свободата, личния суверенитет и преди всичко към пълното съзнание.

Това означава, че ние ще действаме само след като сме напълно наясно за въздействието и последиците от тези действия върху вашия свят. По тази причина, намесата от наша страна ще бъде предприета в атмосфера на доброжелателно и спокойно изясняване на всяка наша стъпка и намерение.

Бързо приближава много специален момент във вашата история, това е завършването на разпада на времевия аспект на вашата реалност. Това трябва да се придружава от напълно ново ниво на осмисляне на природата на реалността, в която живеете. Повишаването на вашето съзнание изисква също така разширен поглед върху природата на тази жива реалност.

В действителност, вашата научна парадигма е такова предизвикателство, както и вашата финансова парадигма! Това отчасти обяснява голямото смущение на тези, които не могат да разберат природата и обхвата на “аномалните” промени, които се случват по целия ви свят. Нова конструкция на реалността заменя вашата стара, бързо изчезваща парадигма и вашите експерти са все по-объркани.

В края на декември тези промени в конструкцията на вашата реалност ще започнат най-сериозно. Това е добър повод програмата на нашите свещени съюзници да започне да се проявява много преди тази дата. Степента, в която вашият свят се клати на ръба на катастрофата, не може да се подценява и ние естествено сме загрижени. Ние наблюдаваме този развой и искаме бързо да бъдем освободени от нашите временни, наложени от Небесата ограничения. 

Като колектив вие сега започвате да разбирате сериозността на вашата ситуация. Вашите световни икономики се готвят да рухнат като къща от карти, което може да ви хвърли в немислима бездна, с тежки последствия за всички. Ние искаме да създадем условия, които да предотвратят този наближаващ крах, и които да дадат на нашите Земни съюзници шанс да постигнат успех в това, за което работят от толкова дълго време.

Техните планове са готови за реализация и ще подобрят вашия живот с помощта на нова икономика, ново управление и разкриване. В тази по-открита среда на изобилие ние можем да започнем да ви просвещаваме в много направления, включително за нов поглед върху вашата история, за вашето разбиране на Духа и неговото значение за по-компетентно тълкуване на науката. Вие сте обременени с концепции, които се нуждаят или от преразглеждане, или от пълно отменяне. Очаква ви невероятен нов свят на свобода и идеи и това съставлява важна част от нашите съобщения преди първия контакт.

Бъдете благословени! Ние сме вашите Възнесени майстори! Ние идваме да ви донесем някои чудесни новини! Ние сме на една крачка по-близо до завършване на нашата част от огромен многоаспектен сценарий за развитие на събитията, който е предназначен да ви донесе нова реалност. Нашите свещени съюзници делово изграждат основата за арестуването и съдебното преследване на десетки хиляди от тези, чиято отговорност е ежедневното управление на финансовата и корпоративно-държавната машина на тъмния кабал. Този добре смазан глобална чудовищна машина е настроена така, че да ви държи в робство. 

Тези арести ще разрушат този незаконно създаден глобален лабиринт и ще позволят на новата система буквално да се плъзне на неговото място, защото много неща вече са готови и чакат. Ние разширяваме нашите благословии към Небесата и към нашите многочислени партньори за тяхната любезна подкрепа. Ние смятаме да създадем в света на повърхността на Земята място, където Светлината ще може да сияе отново и където всеки ще може да живее в блаженство със свещените истини на Създателя и с правилата на благословения, божествен план. 

Нашата главна свещена задача в продължение на хилядолетия беше да поддържаме Светлината и, когато това е възможно, да предаваме на всички чудесната сила на Светлината. Тази мисия е готова да преодолее тъмнината, обхващайки тази обичана реалност, и да донесе нов начин, който да ви насочи към точката, където ясно ще можете да определите за себе си вашите следващи стъпки по пътя, който ще ви върне към великолепието на пълното съзнание.  

Нашите молитви постигнаха целта си и с разрешение от Небето пристигна огромна флота от кораби, за да завършат това, което направихме нашите партньори и ние, за да ви освободим от тъмнината, която ви бе наложена от Анунаките и техните земни слуги преди около 13 000 години. Вие скоро ще приключите вашето време като хора от този свят и ще се върнете към прекрасните земи на Агарта! Вие сте тук, за да възстановите вашите естествени способности и заедно с вашите братовчеди от Агарта да изградите нова звездна нация.

Вашата нова звездна нация трябва да бъде благословена от местната Духовна Йерархия и да получи редица божествени мисии от AEON
*. Вие ще бъдете почетени за вашата постигната с труд мъдрост, и вашите чудесни способности ще бъдат нужни за възсъединяването и изцеляването на фрагментирана и измъчена от войни галактика.

Нашата задача е да ви помагаме като наставници и да използваме нашата собствена благословена мъдрост, за да ви водим при изграждането на вашата нова звездна реалност. Ние се радваме, че нашата сегашна задача за поддържане на открит път към Светлината през хилядолетията най-накрая достигна до прага, където може да започне нашата нова мисия!

Много отдавна ние помолихме Небето да ни възложи тази специална задача и бяхме удостоени с нашия сегашен статус. Всеки от нас се е посветил да доведе всеки от вас до порталите на пълното съзнание и да помагаме на нашите духовни и космически семейства в свещените задачи за преобразуване на самата същност на вашата тъмна реалност.

Днес ние говорихме за някои ситуации, които засягат всички нас. Назряват велики събития, които ще преобразят вашия свят и по този начин ще го отклонят от ужасите на тъмнината и ще го насочат към радостта и благодатта на Светлината. Знайте, скъпи души, че безкрайните ресурси и несвършващото благоденствие на Небето действително ви принадлежат! Така е! Selamat Gajun! Selamat Ja! (на сириански: Бъдете Едно! Бъдете в Радост!)


Превод: Лусесита

*АEON: Това е най-висшето царство на Небето и областта около нашия Създател.

Saturday, November 10, 2012

6.11.2012Послание на Галактическата федерация на Светлината и на Духовната Йерархия чрез Шелдън Найдъл - 6 ноември 2012 г.

 
8 Men, 3 Xul, 9 Eb

Здравейте! Ние се върнахме! По цялата ваша планета групите, създадени от специалната коалиция на нашите свещени съюзници, Агартяните и нашия персонал за връзка, готвят голяма изненада! Сегашната реалност започва да изпитва трудности, защото много времеви линии, които определят нейното функциониране, сега се свиват.

Тази масивна промяна на времето заставя тъмния кабал да разбере, че сегашната конструкция не може да издържи повече. Ние наблюдаваме как тези кабалисти упорито отказват всички предложения да излязат в оставка и да позволят на вашата божествено провъзгласена свобода да се прояви.

Те очевидно все още вярват, че някакво “събитие” може някак си да обърне техните трудности и да ги задържи на власт. Такова просто няма да се случи! Указите на Създателя постановяват, че времето за новото съзнание на човечеството е настъпило.

Тъмният кабал трябва да отстъпи и да ни позволи да направим това, което предписва божественият план. Нашата роля в този момент беше съкратена до използване на нашите възможности да изведем тази ситуация напред и ние правим това, извършвайки финалните процедури, които трябва да съборят угнетяващите и остарели структури на властта във вашия свят.

Тези процедури сега са в действие и ние вече съобщихме на кабалистите, че настъпи времето за ново управление и за включване на новата икономическа система, основана на процъфтяване и на глобално опростяване на дълговете. Тази нова глобална постановка е готова за използване, но тъмният кабал продължава да създава пречки.

Затова ние подготвихме редица укази и по съответния начин информирахме тези упорити и самонадеяни стари мъже и жени за тази стъпка. Вашият свят се намира в процес на създаване на нови решетки и нови реалности, а сегашните начини на функциониране на вашите общества са в разрез с намеренията на Майката Земя.

Използването на нефт и на много други видове изкопаеми горива за получаване на енергия във вашата глобална икономика приключва. Човечеството трябва да започне да прилага тези открития, които използват безграничните естествени енергии на физическия свят.

В същност, вашият свят се намира на кръстопът, който засяга не само съзнанието, но и енергията.Вие не можете повече да живеете на повърхността на Земята по неразумния начин, както досега. Необходими са нови отношения на основата на ново разбиране и информация, за да преминете в новата епоха, предопределена от Небесата.


Това не е просто въпрос на оцеляване, който се диктува от законите на физическия свят. Ние пресякохме цялата галактика, за да ви подготвим за първи контакт и за да не станем свидетели на вашето изчезване!

По нашите божествени укази трябва да придвижим този мандат до завършване, ако не сме в състояние след достатъчно количество време да достигнем нашия минимален набор от цели. Ние не приближаваме към тази магическа точка на незавръщане.


Ние трябва да дадем на нашите множество съюзници време да извършат легален преврат и да променят вашите сегашни правителства; но за нас бързо се приближава времето за предприемане на действия.

Понастоящем има множество съдебни дела в съдилищата по целия свят, които се водят с цел да бъдат арестувани виновните за пропадането в общото тресавище, които са отговорни за редица климатични и геофизически  катастрофи една след друга (както виждате). Ние смятаме бързо да решим тази екологична нестабилност, щом нашите партньори дойдат на власт.

За да направим това, ние смятаме да им помогнем да дойдат на власт, за да може най-необходимите промени да бъдат извършени по цялото земно кълбо. Вашият свят е в такова бедствено положение, което не може да продължава повече така. Необходими са ви начини, които да ви издигнат и да ви насочат в ново направление!

Нашата технология е способна да реши всички текущи проблеми незабавно. Въпросът е само в това, как Небето смята да ни направлява.

В последно време ние получихме много “зелени светлини”, но после те бяха спрени. Нашето желание не е да отстраним тъмния кабал по какъвто и да било начин; по-скоро въпросът е в това, как Небето вижда изхода от сегашната задънена улица.

Ето как работим ние: ние оставяме Небето да каже последната дума по всеки един въпрос.

Ние не осъждаме и не правим нито една крачка, която не би отговаряла на тази политика. Съществува определен набор от процедури, които се основават на това, как колективният жизнен договор на човечеството трябва да бъде преобразуват от Небето, и това установява божественото разписание, което ние трябва да следваме.

Небето използва това разписание като основна директива за определяне на това как вие ще се срещнете лице в лице с нас в глобален мащаб.

Крайните времена са установени и ние очакваме, че вие скоро ще получите няколко грандиозни исторически съобщения. Ние ви съветваме да гледате не тези изненади като на парад на чудесата, който сега е готов да се разгърне пред вас! Ние сме все по-близо до масовия първи контакт с вас!

Намасте! Ние сме вашите Възнесени Учители! Днес ние идваме с някои важни новини за предстоящо събитие. Нашите свещени съюзници завършват редица проекти, които ще доведат до падането на тъмния кабал. Тези проекти понастоящем създадоха основите на новата парична система; оформиха основите на новата световна финансова система и конкретизираха основите на новата международна епоха на глобален  мир и сътрудничество.

Тези неща са само тънкият край на клина. Много тъмни правителства от вашия свят сега разбират, че благословиите на Светлината не само много думи, но и мощна реалност. Очаквайки тези съобщения, които ще преобразят вашия свят, ние радостно наблюдаваме как нашите съюзници подават многочислени съдебни искове и готвят доказателства за съдебни дела, които трябва да свалят тъмния кабал от власт. Времето за нашата грандиозна победа настъпва!

Агартяните внасят своя принос в това, което се случва, като ни дават средства в борбата с тъмния кабал – за легално отричане на техните претенции за легитимност. Властта на кабала произтича от набор от структури, чиято легитимност сега се намира под въпрос. Не по-малко важно е, че ние създадохме основата за нов закон, чиято структура се корени в Светлината.

Това дава на всеки от вас вашия даден от Създателя личен суверенитет, просперитет и основите за завръщане към пълното съзнание. Тези документи скоро ще могат да бъдат представени за обсъждане с вас, когато вашите нови правителства пристъпят към работа. Този ден бързо наближава. Свива се както времето на тази реалност, така и властта на тъмния кабал, която продължи толкова дълго над вас.

Естественото развитие на тази слънчева система води до създаване на нова реалност, която се основава и е посветена на Светлината. Тук ще се проявят благословените укази на Небето, но тази конфигурация на новия свят не може да поддържа тъмнината и нейните творения.

В съответствие с това повишване на нивото Небето извърши през последното десетилетие редица настройки, които подготвят вашите тела, разум и Дух за пълното съзнание.

В този режим вие ставате още едно славно проявление на Небето. Нашето благословено пътешествие ни води към това.

Независимо от голямата съпротива от страна на тъмните сили, ние поддържаме този режим на пълно осъзнаване, поради нашите благословени задължения към Светлината. Нашата песен и нашите обединени енергии създадоха този път и сега вие вървите по него към своето собствено възнесение. Ние сме готови в пълната слава на Светлината да ви приветстваме за вашето завръщане към чудесата, които ние преживяваме ежедневно. Слава на Бог!

 Земле! Знайте, Дорогие, что бесконечный источник и нескончаемое Процветание Небес действительно Ваши! Да Будет Так! Selamat Gajun! Selamat Ja! (Сирианское: Будь Целым! Будь в Радости!)

Днес ние засегнахме това, което се случва на вашата планета. Ние се радваме на това, което нашите свещени тайни съюзници правят, за да доведат новата реалност, и сме благодарни за това, което ни съобщават ежедневно нашите свързващи звена. Новата реалност, с пълно разкриване, е готова да се прояви на тази Земя!

Знайте, скъпи души, че безкрайните ресурси и несвършващото благоденствие на Небето наистина ви принадлежат! Така е! Selamat Gajun! Selamat Ja! (на сириански: Бъдете Едно! Бъдете в Радост!)

Превод: Лусесита2012


meditation

Dear Readers,

We are looking for new translators English-Korean, English-Hungarian, English-Polish and English-Slovakian,

for Sheldan Nidle’s messages.

We are a team of translators from all over the world (more than 100 people for 24 languages) that wants to spread messages of Unconditional Love and Spirit Light as far and wide as possible.

Would you like to join us? Please send an email to one of the Coordinators of this team,

Luisa Vasconcellos

(luisavasconcellos2012@gmail.com)
or

Galactic Channelings.com

(info@galacticchannelings.com)

and we’ll get back to you. Please understand that we are looking for native speakers (target language) to keep quality standards as high as possible.

Greg Giles

Greg Giles
Bulgarian

despertando.me

John Smallman blog

Galactic Channelings

Wanderer of the Skies

Wanderer of the Skies
Bulgarian

Matthew Ward

Matthew Ward
Bulgarian

SaLuSa by Mike Quinsey

SaLuSa by Mike Quinsey
Bulgarian
Bill Wood – Project looking Glass

Bill Wood/Brockbrader

This is Bill’s first interview outside Camelot. We took the opportunity to focus on the spiritual implications of the information gained through his experience with project looking glass.


A letter from Michael Moore


A 75th Anniversary for the American Dream, a 25-Year Anniversary for Me ...a letter from Michael MooreA letter from Michael Moore

THE 12 OLYMPIANS WITH GFL

THE 12 OLYMPIANS WITH GFL
на български
We are looking for volunteers wishing to post at these blogs, if possible with some previous experience. Please contact curadora64@gmail.com